CrossFit Powerlifting is de sport waarbij je zo’n zwaar mogelijk gewicht tilt met een halterstang. Er worden drie oefeningen gedaan, de back squat, deadlift en de bench press. In andere woorden, powerliften is een echte krachtsport! Benieuwd hoe deze les bij jou past?
Uitgebreide trainingsoefeningen
De powerliftoefeningen zijn niet zo technisch en je hebt minder lenigheid nodig in vergelijking met de oefeningen uit het olympisch gewichtheffen of turnen. Naast de drie wedstrijdoefeningen leer je bij YouAct nog veel meer skills. Zo zijn er verschillende soorten halterstangen en kunnen er elastieken of kettingen aan een halterstang worden gevestigd. Maar je kunt ook denken aan het gebruik van dumbbells of kettlebells. De mogelijkheden zijn juist heel breed!
Past CrossFit Powerlifting bij mij?
Tijdens CrossFit Powerlifting trainen we om functioneel sterker te worden, ofwel het kunnen tillen van zware gewichten in je dagelijks leven en sport. Wellicht heb je twijfels of deze training bij jou past? Wij bewijzen je het tegendeel! Elke training bij YouAct is aan te passen op jouw eigen niveau en ieder lid krijgt hierbij persoonlijke begeleiding. Wij dagen je uit om elke training het maximale uit jezelf te halen en vertrouwen te krijgen in je techniek bij Powerlifting. Hiervoor gebruiken we zowel trainingsmethoden die het zenuwstelsel verbeteren als methoden die spiergroei realiseren.
Ons allernieuwste lid zijn?
We zouden het tof vinden als je bij ons komt sporten! Schrijf je hieronder via SportBit in voor een gratis persoonlijk gesprek met een van onze trainers. Ook als je nog twijfelt! We nemen je persoonlijke doelen door en kijken of CrossFit bij YouAct bij jou past.
Word je heel gespierd door powerliften?
Nee dit is zeker niet altijd het geval! Maar wel een factor wat sommige mensen tegenhoudt. Het accent van de training ligt op functioneel sterker worden, het kunnen tillen van zware gewichten in je dagelijks leven en sport. Je kunt heel veel sterker worden zonder veel spiermassa aan te komen. Je zenuwstelsel gaat zich beter ontwikkelen waardoor je meer spiervezels tegelijk kunt aanspreken. Dit treedt eerder op dan spiergroei. Het accent ligt dus niet op spiermassa!
Speelt spiermassa dan geen enkele rol in het sterker worden?
Het trainen voor spiermassa vraagt weer een andere specifieke trainingsmethode dan voor verbetering van je zenuwstelsel. Daarnaast speelt voeding en totale lichaamsmassa hierbij ook een zeer belangrijke rol. Spiergroei wordt voor een deel ook genetisch bepaald. Gespierd worden gebeurt dus niet altijd zomaar! Leg je wensen en doelen aan ons voor en samen met onze deskundige trainers zorgen wij voor de uitdaging.